Omdragningar och tillbakadragningar


De cyklister som cyklar spåret ofta har noterat den nygamla dragningen vid Killingstorp och den magnifika spången. Många cyklar har lerats ner i det surhålet som vi äntligen byggt bort. Dock glömde kommunen informera oss alternativt vi glömde kolla upp, beroende på hur man vill vinkla det, vem som äger marken. Visar sig att det är en trevlig kvinna och hennes man som bor där, och dom arrenderar marken av Vasakronan som är markägare. Killingstorp som huset heter har anor sedan Bellmans tid och på gården finns ett antal hästar. Bland annat Tusse som är fölet du ser på bilden.

Eftersom det är deras mark och den där snutten stig är den enda skogsstigen där deras hästar kan gå så kommer vi riva spången och skylta tillbaks vänstersvängen i korsningen. Hästarna blir lätt skrämda av cyklister som dyker upp fort och tyst, och det där lerhålet kommer inte bli bättre med tiden om vi tar bort spången. Dvs bättre för hästarna, bättre för naturen och bättre för oss. Påminner om att visa stigvett när vi möter häst eller fotgängare i skogen.