Stigar

NICK 2.0

NICK-spåret var originalspåret som tillsammans med ”genvägen” togs fram redan 2005. Sedan augusti 2020 är namnet NICK 2.0 och är numera 13 kilometer långt. Spåret går i en loop och första varvet passerar man de två skyltarna där dessa är märkta varv 1 rakt fram och varv 2 vänster. Vill man cykla lite kortare kör man direkt varv 1, vill man ha hela spåret kör man rakt fram första varvet.

Du hittar GPX och stigstatus på Trailforks. Där kan du även skänka ”Trail karma” vilket går till föreningen.

Skyltning

Nuvarande skyltning är de sexkantiga skyltarna.

De stigar vi cyklar på går i Igelbäckens naturreservat som delas mellan Solna och Sundbybergs kommun. Vårat samarbete för att underhålla stigarna är i första hand med Sundbybergs kommun som hjälper oss med material, transport och annat. Då vår skog är liten och delas med t.ex. orienterare, traillöpare och ryttare är uppförande av största vikt. Läs mer om det på Skogsvett.

Teknikslinga / barnspår

Ett barnspår är godkänt av kommunen och mer info kommer när det är klart.

Felanmälan

Om något är trasigt i spåret, till exempel en spång eller ett träd har fallit över spåret använder du med fördel Sundbybergs stad app för att felanmäla detta. Välj ”cykling” under rubriken, ta en bild och gör ditt bästa att förklara var på spåret du befinner dig. Till exempel ”uppförsbacken vid tågspåret”, ”spången efter första grusvägen” eller dylikt så att man relativt enkelt vet var man ska börja leta.

Appen finns både till Android och iOS.